Málokdo nikdy neochutnal tuto typicky červnovou pochoutku. Každá hospodyňka v naší zemi má snad už předzadané, že alespoň jednou za sezónu musí přijít na stůl nadýchaná, červenými puntíky osázená slaďoučká...prostě bublanina. Receptů na ní existuje jistě celá řada. Já si oblíbila tento snadný a rychlý. Takže tady je.
Potřebujeme:
500g třešní
300g polohrubé mouky
200g cukru krystal
9 lžic vody
9 lžic oleje (slunečnicový, řepkový) plus trochu na vymazání formy
4 žloutky
4 bílky
0,5 prášku do pečiva
Hrubá mouka na vymazání formy
Postup:
Cukr rozšleháme v míse s vodou, olejem a žloutky. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva.
Z bílků ušleháme sníh a jemně ho přidáme do těsta. To pak vylijeme do vymazané a vysypané formy a posypeme ho vypeckovanými a omytými třešněmi. Pečeme při 180°C cca 40 minut. Po upečení ještě lehce pocukrujeme moučkovým cukrem. Ideální k odpolední kávě....
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat