V poslední době k nám japonská kuchyně úspěšně expandovala. Je to určitě víc než dobře. Většinou jde totiž o jídla výživově hodnotná, dostatečně sytá a ještě ke všemu...zatraceně dobrá. K mým favoritům patří rámen a protože maso moc nemusím, oblíbila jsem si jeho vegetariánskou verzi.
Potřebujeme: Porce pro 4 osoby
- 4 vejce
- 4 lžíce oleje
- 2 střední mrkve
- 100g hlívy ústřičné
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 bujón
- 300g instantních nudlí (je možné použít i nudle ne-instantní, ale je nutné počítat s delší dobou pro jejich uvaření, takže je do vývaru přidáme ihned po tom, co začne voda v polévce vařit).
- 100g baby špenátu
- Pokud máte raději ostřejší jídla, můžete si na seznam připsat chilly
Postup:
Do většího hrnce dáme olej, rozpálíme ho a osmahneme na něm oškrabanou a omytou nahrubo nastrouhanou mrkev a na nudličky nakrájenou očištěnou hlínu. Restujeme dozlatova. Pak přidáme utřený česnek a ještě cca 1 minutu smažíme. Podlijeme vodou, přidáme bujón a sójovou omáčku. Vaříme dalších 10minut. Mezitím si uvaříme (5 minut) vajíčko. To pak zchladíme studenou vodou a oloupeme. Dáme si ho stranou. Po 10ti minutách vložíme do vařícího se rámenu instantní nudle a ještě 3 minuty necháme vařit. Po uplynutí doby vypneme a vmícháme čerstvý špenát. Dle chuti dosolíme. Polévku rozdělíme do misek a navrch položíme přepůlené vejce. Je možné chuť doladit přidáním chilly, jarní cibulky nebo sezamem. To už záleží na vašem vkusu. Pokud chcete být úplně styloví, pokrm jezte jak jinak, než pomocí hůlek.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat