Není to tak dávno, co jsem se s tímto pokrmem seznámila. Na první pohled vypadá příprava cannelloní poněkud složitě, ale v momentě, kdy si osvojíte postup, zjistíte, že je to vlastně hračka. Takže co vám brání?
Potřebujeme:
- 250g ricotty
- 100g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 žloutek z vejce
- Sůl
- 3 lžičky oleje
- 1 jarní cibulku
- 1 mrkev střední
- 15g baby špenátu
- 30g strouhaného sýra (pokud peněženka dovolí, parmezánu)
- 5g másla
- 150g rajčatové passaty
- Petrželku nebo jiné zelené na ozdobu
Postup:
Ricottu dáme na cedník a necháme ji vykapat. Připravíme si těsto. Mouku, špetku soli,1 lžičku oleje a 1 vejce smícháme v misce a vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladničce. Mrkev a cibulku si očistíme. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Cibulku najemno nakrájíme a špenát nasekáme nahrubo. Na másle necháme zpěnit cibulku a mrkev, nakonec přidáme špenát. Osolíme. Ve větším hrnci (anebo mně se osvědčila hluboká pánev) dáme vařit vodu, kterou lehce osolíme. Než se voda začne vařit, vyndáme si těsto a vyválíme na obdélník Tady záleží na rozměrech pekáče. Vychází to asi na rozměry 40x12cm. Tuto placku dáme do vroucí asi na 30 vteřin. Vyndáme a necháme vychladnout. Zatím si smícháme ricottu s osmaženou zeleninou, polovinou strouhaného sýra a 1 žloutkem. Spařené a vychladlé těsto rozkrojíme na 4 stejné díly. Na kraj každého dílu dáme ricottovou směs. Zarolujeme. Do pekáče dáme 2 lžičky oleje a rajčatovou passattu, Vložíme do něj připravené cannelloni tak, aby byly vždy spojem dolů. Zasypeme zbytkem strouhaného sýra. Dozdobíme petrželkou. Pečeme v troubě. předehřáté na 180°C 30-35 minut. Podáváme nejlépe se zeleninou.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat