Tahle sladkost určitě nespadá do kategorie fitness-potravin, ale i tak ji považuji za úžasnou možnost dodat tělu řadu kvalitních surovin a duši nekonečné potěšení....
Potřebujeme: Porce na 12 kusů
- 120g arašídového másla (já použila arašídové máslo s čokoládou -záleží na vaší chuti)
- 30g moučkového cukru
- 2 lžičky vanilkového cukru
- 0,5 lžičky soli
- 100g másla
- 100g třtinového cukru
- 50g cukru krupice
- 2 menší vejce
- 150g hladké mouky
- 20g holandského kakaa
- 0,5 lžíce kukuřičného škrobu (projde vám i bramborový)
- 0,5 lžičky prášku do pečiva
- 0,25 lžičky jedlé sody
- 100g nasekané čokolády (čím více procentní, tím lépe)
- 70g nasekaných ořechů (arašídy, para...co máte rádi)
Postup:
Připravíme si náplň. Smícháme arašídové máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a polovinu množství soli. Na pečící papír vytvoříme pak z této směsi 12 hromádek (přibližně velikosti čajové lžičky). Celé to dáme do mrazáku. Mezitím uděláme těsto. V míse ušleháme máslo s třtinovým a krupicovým cukrem. Postupně vpracujeme vejce. V jiné nádobě smísíme mouku, kypřící prášek, sodu, kakao, škrob a zbytek soli. K máslové směsi přidáme postupně 2/3 směsi s moukou. Následně vmícháme nasekané ořechy a rovněž nasekanou čokoládu. Dodáme poslední část s moukou. Hotové těsto dáme do lednice na cca 30 minut. Plech si vyložíme pečícím papírem a z poloviny vychladlého těsta tvoříme 12 hromádek o velikosti polévkové lžíce. Doprostřed každé pak mírně zatlačíme zmrzlý kousek z arašídového másla. Nakonec z druhé poloviny čokoládového těsta uděláme 12 placiček. kterými každý kousek překryjeme. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi 15 minut.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat