Jestli něco miluju, tak jsou to těstoviny. Myslím, že nehrozí, že bych se jich kdy přesytila. Obzvlášť, když stále znova nacházím další recepty, které stojí za vyzkoušení. Třeba zrovna tenhle.
Potřebujeme: Porce pro 2 osoby
- 400g těstovin (nejlépe široké nudle, ale fungují i penne, špagety atd.)
- 200g žampionů
- 15g másla
- 1 lžíce oleje
- 150g ricotty
- 60g smetany nebo plnotučného mléka
- 15g oloupaných mandlí
- 2 stroužky česneku
- 2 kávové lžičky sušeného tymiánu
- 1 hrst piniových ořechů
- Sůl
- Pepř
- Tvrdý sýr na posypání (v ideálním světě parmazán)
- Petrželka na posypání
Postup:
Žampiony si oloupeme a očistíme. Nakrájíme je na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo spolu s olejem. Na pánev dáme žampiony, utřený česnek, sůl pepř, tymián. Restujeme cca 5 minut. Přidáme nasekané mandle. Asi 3 minuty opékáme. Vmícháme ricottu se smetanou (mlékem) a mícháme, aby vznikla omáčka. Mezitím si uvaříme těstoviny. Slijeme je a vmícháme do smetanové omáčky. Na talíři zasypeme strouhaným sýrem, piniovými oříšky a zelenou petrželkou.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat