SLANÉ TYČINKY

Existují maličkosti, které pozvednou i obyčejnou věc na velkou událost. Zrovna jako domácí tyčinky pozvednou malé pohoštění na chuťový zážitek.




Potřebujeme:

  • 300g hladké mouky
  • 90g másla
  • 20g droždí
  • 120g mléka
  • 2 žloutky
  • Půl kávové lžičky soli
  • Himalájská sůl
  • Piniové ořechy
  • Kmín

Postup:

Do mísy navážíme mouku, droždí, půl lžičky soli, mléko, 1 žloutek a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto. Necháme ho 5 minut odpočinout. Vyválíme z něj placku tlustou asi 2mm. Potřeme ji rozšlehaným žloutkem z 2.vejce a rádýlkem pokrájíme na tyčinky o velikosti 20x2cm. Posypeme je krystaly himalájské soli, kmínem a piniovými ořechy. Pečeme při 190°C asi 13 minut. 

Itadakimasu!



Komentáře