Existují maličkosti, které pozvednou i obyčejnou věc na velkou událost. Zrovna jako domácí tyčinky pozvednou malé pohoštění na chuťový zážitek.
Potřebujeme:
- 300g hladké mouky
- 90g másla
- 20g droždí
- 120g mléka
- 2 žloutky
- Půl kávové lžičky soli
- Himalájská sůl
- Piniové ořechy
- Kmín
Postup:
Do mísy navážíme mouku, droždí, půl lžičky soli, mléko, 1 žloutek a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto. Necháme ho 5 minut odpočinout. Vyválíme z něj placku tlustou asi 2mm. Potřeme ji rozšlehaným žloutkem z 2.vejce a rádýlkem pokrájíme na tyčinky o velikosti 20x2cm. Posypeme je krystaly himalájské soli, kmínem a piniovými ořechy. Pečeme při 190°C asi 13 minut.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat