ČOKOLÁDOVÁ PĚNA

Kdo nemá rád čokoládu, ať se přihlásí...No moc vás tedy není. Já sice nejsem typ, který dá tabulku na posezení, ale taková nadýchaná čokoládová pěna navíc ve spojení s čerstvým ovocem...to vůbec není špatný nápad. Tady je recept.


Potřebujeme: Porce pro 2 osoby

  • 100g hořké čokolády
  • 2 malá vejce
  • 20g třtinového cukru
  • 150ml smetany 33- 40 procentní 
  • Ovoce na ozdobu (ostružiny, lesní jahody, borůvky, maliny...)

Postup:

Na vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu. Mezitím si bílky ušleháme do tuha. Pak k nim přidáme třtinový cukr a dále šleháme, dokud nemáme lesklou pevnou hmotu. Rozpuštěnou čokoládu necháme trochu zchladnout a pak k ní přidáme 30 ml šlehačky (necháme ji předem ohřát při pokojové teplotě), žloutky a nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky. Zbylou šlehačku (120ml) ušleháme. Na závěr i tu přidáme k čokoládové směsi. Když získáme hladkou hmotu, přelijeme ji do 2 sklenic o objemu cca 250ml. Necháme nejméně 4 hodiny v chladničce. Před podáváním ozdobíme drobným ovocem. Tip: Pokud se chcete předvést, upečte k pěně ještě pár domácích cukrářských piškotů.


Itadakimasu!

Komentáře