FRITTATA

Jde o italskou omeletu, která nevyžaduje příliš surovin ani kuchařské dovednosti. Proto je fajn si ji občas připravit.


Potřebujeme:

  • 1 polévkovou lžíci olivového oleje
  • 6 vajec
  • 100g nastrouhaného parmazánu
  • 2 střední cukety
  • 10 lístků bazalky
  • Špetku soli
  • 10g másla
Postup:

Cuketu oloupeme a omyjeme. Nakrájíme ji na tenké plátky. Osmažíme ji na olivovém oleji. V míse si rozšleháme vajíčka. Osolíme. Přidáme k nim cuketu, parmazán a nasekanou bazalku. Promícháme. Na zapékací pánvi rozpustíme máslo. Na něm pak vše dáme smažit  V momentě, kdy začnou tuhnout po okrajích vejce, přemístíme pánev do trouby rozpálené na 200°C. Pečeme dokud se na frittatě neutvoří zlatavý povrch.


Itadakimasu!

Komentáře