Jde o italskou omeletu, která nevyžaduje příliš surovin ani kuchařské dovednosti. Proto je fajn si ji občas připravit.
Potřebujeme:
- 1 polévkovou lžíci olivového oleje
- 6 vajec
- 100g nastrouhaného parmazánu
- 2 střední cukety
- 10 lístků bazalky
- Špetku soli
- 10g másla
Postup:
Cuketu oloupeme a omyjeme. Nakrájíme ji na tenké plátky. Osmažíme ji na olivovém oleji. V míse si rozšleháme vajíčka. Osolíme. Přidáme k nim cuketu, parmazán a nasekanou bazalku. Promícháme. Na zapékací pánvi rozpustíme máslo. Na něm pak vše dáme smažit V momentě, kdy začnou tuhnout po okrajích vejce, přemístíme pánev do trouby rozpálené na 200°C. Pečeme dokud se na frittatě neutvoří zlatavý povrch.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat