HUBNÍK

Zase je tu sezóna hub a naštěstí (kromě dneška), docela rostou. Co se mě týče, miluji tyto dary lesa upravené na všechny způsoby. Jedním z těch, které jsem objevila až nedávno, je až překvapivě jednoduchý hubník. Tady je recept.


Potřebujeme: 

  • 7 rohlíků
  • 2 lžíce hrubé mouky (nebo krupice)
  • 3 vejce
  • 300ml mléka
  • 6 stroužků česneku
  • 450g čerstvých hub
  • 1 lžičku majoránky
  • Sůl 
  • Pepř
  • Cca 2 čajové lžičky oleje na osmažení

 Postup:

Na kousky nakrájené houby si podusíme v troše vody asi 10 minut. Rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme mlékem. Necháme je rozmočit. Přidáme vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek a hrubou mouku. Zamícháme. Hotové houby slijeme a dodáme je ke směsi z rohlíků. Přisypeme nadrcenou majoránku. Vše smícháme. Pokud chceme, dosolíme. Troubu rozehřejeme na 170°C. Na hubník použijeme pánev nebo formu, kterou je možno použít na hořáku i do trouby. Rozpálíme na ní olej. Vlijeme směs a cca 2-3 minuty necháme smažit. Pak nádobu přeneseme do vyhřáté trouby a asi 30-35 minut pečeme, dokud se neobjeví zlatavá krusta. Hubník se dá jíst teplý i studený. Jako přílohu doporučuji zeleninový salát.


Itadakimasu!

 



Komentáře