Český Honza měl podle mě do hlupáka hodně daleko. Ležet na vyhřáté peci a cpát se při tom buchtami, je počin na pokraji geniality. Musíte mít ovšem po ruce osobu, která vám tento servis zajistí...to já nemám a tak jsem se do přípravy proslaveného moučníku pustila sama.
Potřebujeme: Dávka na 15 buchet
- 150ml plnotučného mléka
- 5g sušeného droždí
- 120g másla
- 40g cukru krupice
- 2 vejce
- 0,5 vanilkového cukru
- 0,25 lžičky soli
- 330g hladké mouky
- Povidla, tvaroh, makovou náplň, marmelády nejrůznějších druhů...prostě něco na plnění
- Cukr moučku na pocukrování + máslo na vymazání plechu a potření buchet
Postup:
Z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek (obojí smícháme a necháme na teplém místě asi 15 minut stát). Máslo si rozpustíme. Do větší mísy si navážíme cukr krupici, vejce, vanilkový cukr a sůl. Přidáme máslo a vzešlý kvásek. Poté postupně vmícháváme hladkou mouku, dokud nevznikne hladké pružné těsto. To pak necháme cca 90 minut kynout na teplém místě, přikryté utěrkou. Po uplynutí této doby, těsto rozdělíme na 15 stejných částí. Z každého kousku uděláme placičku. Doprostřed každé dáme asi 1 čajovou lžičku náplně. Placičku s náplní uzavřeme jako měšec. Jednotlivé buchty klademe těsně vedle sebe na máslem vymazaný plech a to spojem dolů. Pomažeme je kouskem rozpuštěného másla. Pečeme asi 20 minut při 190°C. Otestujeme pomocí špejle. Necháme vychladnout a zasypeme moučkovým cukrem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat