PEČENÝ ČAJ

Při odmrazování lednice jsem zjistila, že mé zásoby skladovaného ovoce jsou větší, než jsem vůbec myslela. Takže co si počít na vánoce s řadou sáčků nashromážděných během léta? Jasně! Pečený čaj! 


Potřebujeme: Porce na 1 zavařovací sklenici 250ml

  • 500 ml ovoce (v mém případě: Rybíz černý i červený, mirabelky, jahody, ostružiny, třešně)
  • 50ml rumu
  • 50 g cukru krystal
  • 50 g třtinového cukru
  • 0,25 lžičky skořice mleté
  • 1 dřívko skořice vcelku
Postup:

Troubu předehřejeme na 200°C. Ovoce spolu s cukrem a skořicí promícháme v pekáčku a vše pečeme cca 30minut. Vyndáme z trouby, trochu necháme zchladnout a přilijeme rum. Zamícháme. Čistou zavařovačku naplníme ovocnou směsí, zavřeme a postavíme na 15 minut dnem vzhůru. Pokud chceme připravovat větší objem čaje, zvýšíme množství rumu, aby nám směs zakonzervoval. My máme tohle množství tak na dvě dávky, takže tato starost odpadá.


Itadakimasu!

Komentáře