MALÁ DOMÁCÍ PIZZA

Původně to měl být vesnický chléb, ale nemohu si pomoct, víc mi to připomíná pizzu, takže ,,malá domácí pizza". Kromě doby na kynutí nezabere moc času a dá se jíst jak teplá v chladných dnech, tak studená třeba u vody.



Potřebujeme:

  • 225g hladké mouky
  • 160ml vlažné vody
  • 1 lžičku cukru
  • 1 lžičku soli
  • 1,5 lžičky sušeného droždí
Na náplň:
  • 4 rajčata
  • 8 žampionů
  • 1 hrst baby špenátu
  • 4 křepelčí vejce (nebo 2 slepičí)
  • 100g nivy
  • Sůl
  • Pepř
  • Oregano, bazalku, šalvěj...nebo jiné vámi oblíbené koření
  • 1 lžíci oleje
Postup:

V míse smícháme všechny ingredience na přípravu těsta. Propracujeme a necháme alespoň 1 hodinu kynout na teplém místě. Mezitím si oloupeme rajčata a nakrájíme je na malé kousky. Na pánvi rozpálíme olej a rajčata na něm necháme za občasného míchání změknout, Osolíme je, opepříme a ochutíme vybraným kořením. Očistíme žampiony a nakrájíme je na čtvrtiny. Krátce je osmažíme. Nivu si rozdrobíme na malé kousky. Špenát omyjeme. Troubu si předehřejeme na 220°C. Na pečící papír rozprostřeme hotové těsto a 1cm od okraje ho pokryjeme rajčatovou směsí. Na 4 místech si vytvoříme důlek a do něj klepneme vždy 1 vajíčko. Zbytek rajčat zasypeme žampiony, nivou a špenátem. Pečeme 20-25 minut.


Itadakimasu!

Komentáře