CHLEBA Z KYPŘÍCÍHO PRÁŠKU

V poslední době se snažím popasovat s přípravou různých druhů pečiva. Tenhle recept je dost sympatický v tom, že nepotřebujete mnoho surovin a zrovna tak, nepotřebujete tolik času. Takže za mě uspokojivé.


Potřebujeme:

  • 500g hladké mouky
  • 10g kypřícího prášku
  • 1 lžičku soli
  • 0,5 lžičky najemno nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 300ml acidofilního mléka

Postup:

Troubu rozpálíme na 200°C. V jedné nádobě si smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a rozmarýn. Do jiné si nalijeme acidofilní mléko spolu s olivovým olejem. K tekutým surovinám postupně přidáváme suroviny pevné. Nejdříve mícháme vařečkou, pak těsto zpracujeme rukama. Prohněteme a vytvoříme bochánek. Seshora ho křížem nakrojíme. Necháme cca 5 minut stát. Dáme do trouby a pečeme cca 45-50 minut. S čím a jak  ho budete podávat záleží na vás.


Itadakimasu!

Komentáře