Ovocné knedlíky mají jednu zásadní výhodu. Nejen, že je můžeme plnit celou řadou ovoce, ale jistou pestrost nabízejí i těsta, kterými plody obalujeme. Trochu méně používané je těsto pařené a to je o důvod víc, proč alespoň jednou zkusit.
Potřebujeme: Porce na 16 kusů
- 500g hrubé mouky + na podsypání
- 1 kávovou lžičku soli
- 60g cukru krupice
- 250ml mléka
- 75g másla + na polití ( já dávám cca 50g)
- 1 vejce
- 6 švestek (pokud jsou malé, tak 12)
- 6 polévkových lžic cukru moučky (určeno na posyp, takže množství závisí na vaší chuti)
- 4 polévkové lžíce mletého máku (určeno na posyp, takže množství závisí na vaší chuti)
Postup:
V míse si promícháme hrubou mouku se solí a krupicovým cukrem. V rendlíku si ohřejeme mléko s máslem. Vypneme ho těsně před bodem varu a zalijeme jím směs s moukou. Přiklopíme a necháme stát 5 minut. Mezitím si vypeckujeme švestky. U větších plodů nám stačí obalovat jen polovinu, u menších celou švestku. Po spaření mouky vypracujeme těsto. To pak navlhčenou rukou rozdělíme na cca 16 stejných kousků. Z každého utvoříme placku a ovoce v něm obalíme. Vaříme ve větším hrnci s mírně osolenou vodou asi 8 minut. Po uvaření knedlíky servírujeme posypané cukrem moučkou, mletým mákem a přelité rozpuštěným máslem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat