ŠVESTKOVÉ KNEDLÍKY Z PAŘENÉHO TĚSTA

Ovocné knedlíky mají jednu zásadní výhodu. Nejen, že je můžeme plnit celou řadou ovoce, ale jistou pestrost nabízejí i těsta, kterými plody obalujeme. Trochu méně používané je těsto pařené a to je o důvod víc, proč alespoň jednou zkusit.


Potřebujeme: Porce na 16 kusů

  • 500g hrubé mouky + na podsypání
  • 1 kávovou lžičku soli
  • 60g cukru krupice
  • 250ml mléka
  • 75g másla + na polití ( já dávám cca 50g)
  • 1 vejce
  • 6 švestek (pokud jsou malé, tak 12)
  • 6 polévkových lžic cukru moučky (určeno na posyp, takže množství závisí na vaší chuti)
  • 4 polévkové lžíce mletého máku (určeno na posyp, takže množství závisí na vaší chuti)

Postup:

V míse si promícháme hrubou mouku se solí a krupicovým cukrem. V rendlíku si ohřejeme mléko s máslem. Vypneme ho těsně před bodem varu a zalijeme jím směs s moukou. Přiklopíme a necháme stát 5 minut. Mezitím si vypeckujeme švestky. U větších plodů nám stačí obalovat jen polovinu, u menších celou švestku. Po spaření mouky vypracujeme těsto. To pak navlhčenou rukou rozdělíme na cca 16 stejných kousků. Z každého utvoříme placku a ovoce v něm obalíme. Vaříme ve větším hrnci s mírně osolenou vodou asi 8 minut. Po uvaření knedlíky servírujeme posypané cukrem moučkou, mletým mákem a přelité rozpuštěným máslem. 


Itadakimasu!

Komentáře