Recept jsem okopírovala ve francouzské kuchyni. Je úplně jednoduchý a moje dcera i já tento dezert zbožňujeme.
1,5 šálku hladké mouky
špetku soli
1lžičku prášku do pečiva
0,5 lžičky sody
1,25 šálku cukru krystal
kůra z 1citronu / vážně doporučuji Bio/
2 vejce /pokud jsou malá,tak 3/
0,3 šálku oleje /olivový nebo řepkový/
1šálek bílého jogurtu /jaký máte rádi/
Postup:
Do misky dáme cukr, citronovou kůru a vejce. Zapneme šlehač a šleháme. Pak přidáme olej a jogurt.
Jako poslední dodáme sůl, sodu, prášek do pečiva a mouku.Těsto vyšleháme dohladka. Vymažeme plech ve kterém koláč budeme péct, vysypeme ho hrubou moukou a vlijeme těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, dokud koláč nezačne mít lehce hnědavou krustu. Tím naše práce končí.
Itadakimasu!
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat