Dýni jsem léta nedokázala přijít na chuť. Dnes už tomu tak dávno není a pravdou je, že první mě dokázala zlomit právě tato polévka.
Potřebujeme:
1 střední dýni Hokaido
1 střední mrkev
2 střední brambory
Vývar (pokud možno domácí)
Sůl
Pepř
Dýňová semínka pražená
Kysaná smetana
Postup:
Dýni ostrým nožem rozpůlíme, lžící vydlabeme jádřinec a pak opatrně odřežeme tvrdou slupku. Poté ji celou nakrájíme na kostičky. Očištěnou a oloupanou mrkev a brambory nakrájíme rovněž na malé kousky. Vše dáme do hrnce a zalijeme přibližně 1litrem vývaru. Trochu opepříme a dosolíme. Vaříme, dokud dýně nezměkne. Po dovaření sporák vypneme a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujeme. Pozor, abyste neměli v hrnci příliš tekutiny, polévka by byla řídká! Nakonec těsně před podáváním ozdobte tu dobrotu semínky a kopečkem kysané smetany.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat