FENYKL NA MÁSLE SE SÝREM

K této zelenině jsem si nějakou dobu hledala cestu. Recept pochází z jedné staré kuchařky a výsledek je až překvapivě chutný.


Potřebujeme:

2 bulvy fenyklu
40 g másla
30g balkánského sýra
20g ementálu (nebo jiného tvrdého sýra)
2 lžičky mléka
sůl
pepř
popřípadě petrželku nebo nějaké zelené výhonky na ozdobu

Postup:

Fenykl uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Poté bulvy podélně rozkrájíme na 4-5 plátků. Na pánvi rozpustíme máslo.Poté vložíme fenykl , který po chvíli otočíme, pokapeme mlékem,ososlíme, opepříme a smažíme. V momentě , kdy dosáhneme zlatavé barvy, vypneme sporák, zasypeme vše sýrem ,který necháme samovolně roztavit. Celý výtvor ,,pocukrujeme" petrželkou.

Itadakimasu!



Komentáře