K této zelenině jsem si nějakou dobu hledala cestu. Recept pochází z jedné staré kuchařky a výsledek je až překvapivě chutný.
Potřebujeme:
2 bulvy fenyklu
40 g másla
30g balkánského sýra
20g ementálu (nebo jiného tvrdého sýra)
2 lžičky mléka
sůl
pepř
popřípadě petrželku nebo nějaké zelené výhonky na ozdobu
Postup:
Fenykl uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Poté bulvy podélně rozkrájíme na 4-5 plátků. Na pánvi rozpustíme máslo.Poté vložíme fenykl , který po chvíli otočíme, pokapeme mlékem,ososlíme, opepříme a smažíme. V momentě , kdy dosáhneme zlatavé barvy, vypneme sporák, zasypeme vše sýrem ,který necháme samovolně roztavit. Celý výtvor ,,pocukrujeme" petrželkou.
Itadakimasu!
Potřebujeme:
2 bulvy fenyklu
40 g másla
30g balkánského sýra
20g ementálu (nebo jiného tvrdého sýra)
2 lžičky mléka
sůl
pepř
popřípadě petrželku nebo nějaké zelené výhonky na ozdobu
Postup:
Fenykl uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Poté bulvy podélně rozkrájíme na 4-5 plátků. Na pánvi rozpustíme máslo.Poté vložíme fenykl , který po chvíli otočíme, pokapeme mlékem,ososlíme, opepříme a smažíme. V momentě , kdy dosáhneme zlatavé barvy, vypneme sporák, zasypeme vše sýrem ,který necháme samovolně roztavit. Celý výtvor ,,pocukrujeme" petrželkou.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat