Poté co má se má dcera vzdala masa, hledala jsem alternativy k omáčkám, abych nemusela oželet své oblíbené knedlíky. Tohle je jedna z nich.
Potřebujeme:
300g hlívy ústřičné
1 protlak z rajčat
1l vody
3 stroužky česneku
0,5 lžičky majoránky
1 menší cibule
4 polévkové lžíce oleje
Sůl
Pepř
Postup:
V hrnci rozpálíme olej a necháme na něm zrůžovět na drobno nakrájenou cibulku. Poté přidáme omytou na větší kousky nakrájenou hlívu. Když už i ta chytne barvu, zalijeme vodou. Vše osolíme a opepříme, následně přidáme protlak. Na mírném ohni pak vaříme, dokud hlíva není hotová (cca 25 min.). Nakonec dochutíme česnekem a majoránkou. Jako příloha se k tomuto guláši hodí cokoli, co jste zvyklí podávat k jeho masovému bratříčkovi.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat