Tento recept mi ležel mezi ostatními dlouhou dobu zcela neoprávněně nepovšimnut. Dnes ho tedy vytahuji na slunce, kam zcela po právu patří.
Potřebujeme:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru moučky
1 hrnek mléka
0,5 hrnku oleje (dávám řepkový)
1 balíček vanilkového cukru
0,5 balíčku prášku do pečiva
Na drobenku:
150g hladké mouky
150g cukru moučky
100g rozpuštěného másla
150g rozdrcených mandlí (nebo pekanových či vlašských ořechů)
Ovoce (já mám nejraději jablka a hrušky, ale blumy či broskve také stojí za vyzkoušení)
3petku skořice
3petku soli
Postup:
Všechny ingredience smíchejte v míse a vypracujte na hladké těsto. Vytřený a moukou vysypaný plech naplňte těstem, pokryjte ovocem a zasypte drobenkou, kterou získáte z uvedených přísad. Pečte při 170°C cca 30min.
Itadakimasu!
Potřebujeme:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru moučky
1 hrnek mléka
0,5 hrnku oleje (dávám řepkový)
1 balíček vanilkového cukru
0,5 balíčku prášku do pečiva
Na drobenku:
150g hladké mouky
150g cukru moučky
100g rozpuštěného másla
150g rozdrcených mandlí (nebo pekanových či vlašských ořechů)
Ovoce (já mám nejraději jablka a hrušky, ale blumy či broskve také stojí za vyzkoušení)
3petku skořice
3petku soli
Postup:
Všechny ingredience smíchejte v míse a vypracujte na hladké těsto. Vytřený a moukou vysypaný plech naplňte těstem, pokryjte ovocem a zasypte drobenkou, kterou získáte z uvedených přísad. Pečte při 170°C cca 30min.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat