Když už nevím, co vymyslet k obědu, je tohle spolehlivá volba pro rychlé, chutné a vcelku levné jídlo.
Potřebujeme:
Střední květák
2 vejce
1 polévkovou lžíci čerstvé strouhanky
2 polévkové lžíce hladké mouky
0,5 lžičky strouhaného muškátového oříšku
Sůl
Pepř
Olej na smažení
Postup:
Omytý květák rozebereme na menší růžičky a dáme ho vařit do hrnce s osolenou vodou. Když je dostatečně měkký, vypneme sporák a vodu z hrnce slijeme. Ke květáku přidáme všechny ostatní ingredience a řádně vše promícháme. Rozpálíme na pánvi olej a pomocí větší lžíce na něj dáváme placičky tak 0,5 cm vysoké. Smažíme na mírném ohni dozlatova z obou stran. Co se týče příloh, vítězí u mě vařený brambor a domácí tatarská omáčka, ale ani směs různých salátů by tento pokrm jistě neurazila.
Itadakimasu!
Potřebujeme:
Střední květák
2 vejce
1 polévkovou lžíci čerstvé strouhanky
2 polévkové lžíce hladké mouky
0,5 lžičky strouhaného muškátového oříšku
Sůl
Pepř
Olej na smažení
Postup:
Omytý květák rozebereme na menší růžičky a dáme ho vařit do hrnce s osolenou vodou. Když je dostatečně měkký, vypneme sporák a vodu z hrnce slijeme. Ke květáku přidáme všechny ostatní ingredience a řádně vše promícháme. Rozpálíme na pánvi olej a pomocí větší lžíce na něj dáváme placičky tak 0,5 cm vysoké. Smažíme na mírném ohni dozlatova z obou stran. Co se týče příloh, vítězí u mě vařený brambor a domácí tatarská omáčka, ale ani směs různých salátů by tento pokrm jistě neurazila.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat