LÍVANCE Z ACIDOFILNÍHO MLÉKA

Toto je úplně jednoduché těsto na pochoutku, která vás při chuti na sladký oběd rozhodně nenechá na holičkách.

Potřebujeme:

2 vejce
2 lžíce cukru moučky
0,5l acidofilního mléka
250g polohrubé mouky
Olej na smažení
Špetka soli
Ovoce nebo přímo merendu (ovoce jemně rozmačkané ve smetaně). V zimě provařím cukr krystal s mraženou ovocnou směsí a dozdobím kysanou smetanou. Jako jednodušší, ne však méně chutný se nabízí posyp ze skořice a vanilkového cukru.

Postup:

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme acidofilní mléko a polohrubou mouku. Nakonec sníh z bílků a špetku soli. Na pánvi rozpálíme olej (stačí malé množství) a polévkovou lžící vylíváme lívanečky. Na pánev se mi jich vejde 5-6 kusů. Po chvíli už je obracím a smažím z druhé strany. Na hotové lívance nakupíme cokoli z výše uvedených variací.

Itadakimasu!


Komentáře