Já vím, že to není zrovna tip na nedělní oběd, ale každý den není neděle a ne každé jídlo je oběd.
Potřebujeme:
200g polohrubé mouky
3 tvrdší rohlíky
Olej na smažení
0,5 prášku do pečiva
4 velká nebo 5 menších vajec
Trocha vlažné vody
Semínka na tuto dávku polévkovou lžíci (sezam, len, slunečnice, dýně, chia nebo klidně všechna dohromady)
Sůl
Trocha hrubé mouky
Postup:
Rohlíky nakrájíme na menší kostičky, přidáme mouku, prášek do pečiva, semínka a 1 vejce. Pokud máme méně slané rohlíky, přisolíme. Vše propracujeme (nejlépe rukou) v těsto, které se dá modelovat. K patřičné konzistenci nám pomůže voda, kterou opatrně přiléváme. Připravíme si čistou vyřazenou utěrku (ne zrovna froté), namočíme ji do studené vody, vyždímáme a rozprostřenou ji jemně posypeme hrubou moukou. Z této dávky vyrobíme 2 menší šišky knedlíku, takže je třeba mít 2 kousky látky do kterých vytvarovaný knedlík zabalíme. Do většího hrnce dáme vařit dostatečné množství vody. V momentě kdy voda vře, vhodíme do ní obě šišky. Vaříme cca 25-30 minut. Když máme hotovo, necháme knedlíky vychladnout, poté je nakrájíme na kostičky (cca1,5 x 1,5cm). Na pánvi rozpálíme olej, vsypeme na ni kostky a trochu je z jedné strany osmahneme. Rozšleháme zbytek vajec a přilijeme je do pánve, ještě trochu přisolíme a opepříme. Jakmile vejce začnou tuhnout, vypneme plamen a ještě chvilku mícháme. Jako příloha jsou jasným favoritem kyselé okurky, ale ani jiná zelenina tomuto jídlu jistě neublíží.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat