Polévky samy o sobě jsou mým oblíbeným jídlem, jak na přípravu, tak na konzumaci. Tahle je úplně jednoduchá a můžete, co se týče surovin, popustit uzdu vlastní fantazie.
Itadakimasu!
Potřebujeme:
1 střední mrkev
1 střední petržel
1 rajče
1 střední mrkev
1 cibuli (nejlépe červenou)
Pár růžiček květáku
0,5 menší cukety
0,25 hlávky červeného zelí
Zelenou petrželku
Instantní nudle (1-2 sáčky)
Sůl
Pepř
Popřípadě vypěstované výhonky vojtěšky, řeřichy apod.
2 stroužky česneku
Pokud možno domácí vývar
Postup:
Nakrájíme mrkev, petržel, zelí a cuketu na tenké proužky. Cibuli a rajče jenom překrojíme, květák rozdělíme na malé růžičky. Všechnu zeleninu vhodíme do hrnce s vývarem do cca 1,2-1,5l vody. Osolíme, opepříme. Pomalu na mírném plameni vaříme, dokud nezměkne mrkev (nejtvrdší surovina). Z polévky vyndáme cibuli a rajče. Vhodíme do hrnce instantní nudle a nadrobno nakrájený česnek, pak 3-5 min. povaříme. Nakonec nasypeme zelenou petrželku plus výhonky. Dochutit můžeme i sojovou omáčkou.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat