Když jsem tento recept zkoušela poprvé, moc jsem mu nevěřila. Po několika málo obměnách se z něj nakonec stalo jedno z našich nejoblíbenějších jídel.
Potřebujeme:
250g hladké mouky
100g másla
1 vejce
0,5 lžičky soli
Na náplň:
250g polotučného tvarohu
2 vejce
1 větší stroužek česneku
1 malá cuketa
1-2 rajčata
Sůl
Pepř
Koření podle chuti. Bazalka, oregáno anebo se hodí hotové namíchané koření na bramborák.
Postup:
V míse smícháme mouku, sůl, vejce a změklé máslo. Vše propracujeme v těsto, které necháme chvíli odpočívat na chladném místě. Mezitím si v jiné míse rozděláme tvaroh s vejci, solí a utřeným česnekem. Rajčata nakrájíme na měsíčky, cuketu oloupeme, zbavíme jadérek a též nakrájíme na půlkolečka. Po zhruba 20-ti minutách těsto vyválíme na placku, kterou pak přemístíme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Plochu přelijeme od okraje k okraji tvarohovou směsí a pokryjeme střídavě rajčaty a cuketou. Vše okořeníme podle chuti a dáme péct na cca 180°C.
Itadakimasu!
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat