Nejen, že je tato polévka výživově velmi cenná, je také vcelku levná a navíc...výborná.
Potřebujeme:
200g cizrny
1 střední mrkev
0,5 petržele
1 cibule
2 stroužky česneku
Zelená petrželka (nebo něco zeleného)
Špetku majoránky
Vývar (pokud možno domácí)
Sůl
Pepř
2 starší rohlíky na krutony
Postup:
Cizrna potřebuje trochu víc času na namočení, takže jí alespoň 10 hodin dejte. Poté vodu z hrnce slijte a cizrnu propláchněte. Ve vývaru (cca 1,5l) ji pak půl hodiny vařte. Po uběhnutí času přidáme cibuli vcelku a nakrájenou mrkev a petržel. Přisolíme, opepříme a dalších 20 minut vaříme. Pak už jen dodáme utřený česnek a cca 5 minut necháme dovařit. Nakonec vyjmeme celou cibuli a ponorným mixérem větší část rozmělníme, aby polévka zhoustla ale neudělejte kaši! Úplně na závěr vše ozdobíme sekanou petrželkou a špetkou majoránky. Podáváme s čerstvě opečenými krutony.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat