Doufám, že tento název není příliš zavádějící a neznechutil milovníky šlehačkových dortů, ale zároveň neoprávněně nenadchnul vyznavače trendy zdravých jídel. V podstatě je tam pro každého něco a hlavně je to velká dobrota...
Potřebujeme:
Na korpus:
280g ovesných vloček jemných
45g rozpuštěného másla
120g medu
1 lžička skořice
1 lžička vanilkového cukru
Olej na vymazání formy
Na náplň:
250-300g kysané smetany
2 lžíce agávového sirupu
1 lžička vanilkového cukru
Ovoce (jahody, maliny, ostružiny, borůvky, mimo sezónu používám mraženou směs)
Postup:
Vločky smícháme se skořicí. Rozpustíme si máslo a smícháme s medem a vanilkovým cukrem. Směs vlijeme do mísy k vločkám se skořicí.Vypracujeme tužší těsto, které vmačkáme do vymazané formy. Pečeme cca 10 minut při 180°C. Necháme vychladnout. Mezitím si kysanou smetanu rozmícháme se sirupem a vanilkovým cukrem. Celé to pak naneseme na vychladlý korpus. Nakonec ozdobíme ovocem a opět chvíli necháme odpočinout na chladném místě.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat