KOLÁČ Z OVESNÝCH VLOČEK

Doufám, že tento název není příliš zavádějící a neznechutil milovníky šlehačkových dortů, ale zároveň neoprávněně nenadchnul vyznavače trendy zdravých jídel. V podstatě je tam pro každého něco a hlavně je to velká dobrota...


Potřebujeme:

Na korpus:
280g ovesných vloček jemných
45g rozpuštěného másla
120g medu
1 lžička skořice
1 lžička vanilkového cukru
Olej na vymazání formy

Na náplň:
250-300g kysané smetany
2 lžíce agávového sirupu
1 lžička vanilkového cukru
Ovoce (jahody,  maliny, ostružiny, borůvky, mimo sezónu používám mraženou směs)

Postup:

Vločky smícháme se skořicí. Rozpustíme si máslo a smícháme s medem a vanilkovým cukrem. Směs vlijeme do mísy k vločkám se skořicí.Vypracujeme tužší těsto, které vmačkáme do vymazané formy. Pečeme cca 10 minut při 180°C. Necháme vychladnout. Mezitím si kysanou smetanu rozmícháme se sirupem a vanilkovým cukrem. Celé to pak naneseme na vychladlý korpus. Nakonec ozdobíme ovocem a opět chvíli necháme odpočinout na chladném místě.

Itadakimasu!






Komentáře