Lasagne patří k mým oblíbeným jídlům. Jejich zhotovení je však časově náročné. Tato varianta je na přípravu mnohem jednodušší, nikoli však chuťově horší.
Potřebujeme:
1 větší lilek
2 větší rajčata
1 mozzarella
3 stroužky česneku
Sůl
Pepř
Olej na smažení
Postup:
Omytý lilek nakrájíme na kolečka cca 0,5cm široká, osolíme je z jedné strany a necháme asi 5 minut stát. Pak opatrně papírovou utěrkou utřeme ,,vypocenou" tekutinu. Kolečka otočíme a vše zopakujeme i z druhé strany. Tím zbavíme lilek nežádoucí hořkosti. Na pánvi rozpálíme malé množství oleje a lilek z obou stran osmahneme. Mezitím si spaříme a oloupeme rajčata. Poté je i mozzarellu nakrájíme na kolečka. Česnek utřeme. Do vymazaného pekáčku klademe vždy vrstvu lilku, rajčat posypaných česnekem a mozzarelly. Každou vrstvu lehce osolíme a opepříme. Jako poslední musí být vrstva mozzarelly. Při 180°C pečeme, dokud povrch nezezlátne. Doporučuji podávat s opečenými bramborami nebo opečenou tortillou.
Itadakimas!
Potřebujeme:
1 větší lilek
2 větší rajčata
1 mozzarella
3 stroužky česneku
Sůl
Pepř
Olej na smažení
Postup:
Omytý lilek nakrájíme na kolečka cca 0,5cm široká, osolíme je z jedné strany a necháme asi 5 minut stát. Pak opatrně papírovou utěrkou utřeme ,,vypocenou" tekutinu. Kolečka otočíme a vše zopakujeme i z druhé strany. Tím zbavíme lilek nežádoucí hořkosti. Na pánvi rozpálíme malé množství oleje a lilek z obou stran osmahneme. Mezitím si spaříme a oloupeme rajčata. Poté je i mozzarellu nakrájíme na kolečka. Česnek utřeme. Do vymazaného pekáčku klademe vždy vrstvu lilku, rajčat posypaných česnekem a mozzarelly. Každou vrstvu lehce osolíme a opepříme. Jako poslední musí být vrstva mozzarelly. Při 180°C pečeme, dokud povrch nezezlátne. Doporučuji podávat s opečenými bramborami nebo opečenou tortillou.
Itadakimas!
Komentáře
Okomentovat