Když jsem byla malá, náplň do palačinek byla výsadou marmelád. Dnes už kombinujeme chuť jemného tenkého těsta s celou řadou ingrediencí. Toto je jedna z mnoha možných variant.
Potřebujeme:
Na cca 10 palačinek:
3 vejce
0,5l mléka
200g polohrubé mouky
Sůl (jen špetka)
Olej na smažení
Na náplň:
400g čerstvého listového špenátu
200g balkánského sýra
Sůl
Pepř
1 kávová lžička citronové šťávy
Na přelití:
2 vejce
Petrželka
Postup:
Všechny suroviny na přípravu těsta společně rozšleháme a na malém množství oleje usmažíme z obou stran všechny palačinky. Když máme hotovo, připravíme si náplň. Špenát omyjeme a na trošce oleje necháme zavadnout (trvá to cca 3-5 minut). Osolíme ho, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
Jednotlivé palačinky plníme špenátem a na kostičky nakrájeným balkánským sýrem. Klasicky je srolujeme a vyrovnáme vedle sebe do pekáčku. Nakonec vše přelijeme rozšlehanými vejci. Lehce osolíme, opepříme a navrch posypeme nasekanou petrželkou.V troubě pečeme při 180°C, dokud se neobjeví zlatavá kůrčička.
Itadakimasu!
Potřebujeme:
Na cca 10 palačinek:
3 vejce
0,5l mléka
200g polohrubé mouky
Sůl (jen špetka)
Olej na smažení
Na náplň:
400g čerstvého listového špenátu
200g balkánského sýra
Sůl
Pepř
1 kávová lžička citronové šťávy
Na přelití:
2 vejce
Petrželka
Postup:
Všechny suroviny na přípravu těsta společně rozšleháme a na malém množství oleje usmažíme z obou stran všechny palačinky. Když máme hotovo, připravíme si náplň. Špenát omyjeme a na trošce oleje necháme zavadnout (trvá to cca 3-5 minut). Osolíme ho, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
Jednotlivé palačinky plníme špenátem a na kostičky nakrájeným balkánským sýrem. Klasicky je srolujeme a vyrovnáme vedle sebe do pekáčku. Nakonec vše přelijeme rozšlehanými vejci. Lehce osolíme, opepříme a navrch posypeme nasekanou petrželkou.V troubě pečeme při 180°C, dokud se neobjeví zlatavá kůrčička.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat