OBALENÁ HLÍVA A LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

Toto jídlo tak trochu evokuje štědrovečerní klasiku.Věřte, že vám však přijde k chuti jakýkoli den v roce.

LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

Potřebujeme:

8 středních brambor
1 menší mrkev
0.5 střední petržele
1 menší červená cibule
2 lžíce majonézy
2 lžíce bílého jogurtu
Sůl 
Pepř
Olej na smažení

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce nejlépe den předem. Oloupané je pak rozdělíme na malé půlměsíčky a vložíme do mísy. Mrkev a petržel očistíme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Ty pak necháme změknout v páře. Cibuli nakrájíme na malé dílky. Vše osolíme, opepříme a spolu s majonézou a jogurtem jemně promícháme.

OBALENÁ HLÍVA

Potřebujeme:

400g hlívy ústřičné
Hladká mouka (na obalení)
Strouhanka (na obalení)
2 vejce
Sůl
Pepř

Postup:

Hlívu rozdělíme na jednotlivé kousky, očistíme, omyjeme. Poté klasicky obalujeme do hladké mouky, rozšlehaných vajec (ta jsme osolili a opepřili) a nakonec strouhanky. Na rozpáleném oleji smažíme  dozlatova z obou stran. Pak už jen salát s hlívou upravíme hezky na talíře.

Itadakimasu!

Komentáře