Toto jídlo tak trochu evokuje štědrovečerní klasiku.Věřte, že vám však přijde k chuti jakýkoli den v roce.
LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT
Potřebujeme:
8 středních brambor
1 menší mrkev
0.5 střední petržele
1 menší červená cibule
2 lžíce majonézy
2 lžíce bílého jogurtu
Sůl
Pepř
Olej na smažení
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce nejlépe den předem. Oloupané je pak rozdělíme na malé půlměsíčky a vložíme do mísy. Mrkev a petržel očistíme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Ty pak necháme změknout v páře. Cibuli nakrájíme na malé dílky. Vše osolíme, opepříme a spolu s majonézou a jogurtem jemně promícháme.
OBALENÁ HLÍVA
Potřebujeme:
400g hlívy ústřičné
Hladká mouka (na obalení)
Strouhanka (na obalení)
2 vejce
Sůl
Pepř
Postup:
Hlívu rozdělíme na jednotlivé kousky, očistíme, omyjeme. Poté klasicky obalujeme do hladké mouky, rozšlehaných vajec (ta jsme osolili a opepřili) a nakonec strouhanky. Na rozpáleném oleji smažíme dozlatova z obou stran. Pak už jen salát s hlívou upravíme hezky na talíře.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat