SALÁT S KŘEPELČÍMI VEJCI A HOŘČIČNOU ZÁLIVKOU

Nečekaně  jsem jako dárek obdržela křepelčí vejce, jen tak je usmažit, mi přišlo líto a tak jsem vymyslela tento salát.

Potřebujeme:

30g římského salátu
30g rucoly
6 křepelčích vajec (popř. 3 slepičí)
1 kávová lžička hrubozrnné nebo kremžské hořčice
1 polévková lžíce řepkového oleje (olivového,lněného apod.)
1 kávová lžička citronové šťávy

Postup:

Saláty omyjeme a natrháme do misky. Vajíčka uvaříme natvrdo (cca 10 minut). Vedle v hrnku si připravíme zálivku. Smícháme olej, hořčici a citronovou šťávu. Na talířek si pak naaranžujeme saláty, obložíme rozpůlenými vejci a vše přelijeme zálivkou. Pokud podáváme s pečivem, je tento salát i dostatečným hlavním chodem.

Itadakimasu!

Komentáře