VEGETARIÁNSKÉ HAMBURGERY

Já vím, že dnes je hamburger skoro sprosté slovo, ale v této variantě už je to jen lehce košilaté a věřte...naprosto výtečné!






Potřebujeme:

3 housky na hamburger (vyšší level si sám upeče)
1 majonéza
1 cibule červená
Pár listů salátu (jakýkoli váš oblíbený)
2 větší rajčata
3 plátky toastového sýra
150g žampionů (nebo hlívy ústřičné)
1 kávová lžička kečupu
1 kávová lžička hořčice
Citron
0,5 lžičky třtinového cukru
Zelená petrželka (pažitka,zelené výhonky apod.)
Sůl  
Pepř
Máslo na kterém budeme smažit

Postup:

Nejprve si připravíme ochucenou majonézu. Nadrobno nakrájíme 0,25 cibule (zbytek budeme potřebovat později). Vmícháme ji do majonézy, osolíme, opepříme, přidáme kečup i hořčici a zakápneme citronovou šťávou. Tím je majonéza hotová.
Další krok jsou houby, které očistíme a na másle je osolené a opepřené lehce osmahneme.
Krok třetí je cibule nakrájená na kroužky, kterou restujeme na másle. Jakmile začne hnědnout, malinko, ale opravdu malinko ji posypeme třtinovým cukrem. Necháme ho trochu zkaramelizovat a máme hotovo.
Housky na hamburgery podélně rozpůlíme a zlehka opečeme v toustovači nebo v rozpálené troubě.
Na opečený spodní díl vrstvíme nejdříve sýr, houby, cibuli, rajčata, majonézu a nakonec zasypeme nasekaným salátem. Přiklopíme vrchním dílem bulky.
Pokud vám zbyla zelenina, dejte ji vedle na talířek a použijte jako přílohu.

Itadakimasu!


Komentáře