VZPOMÍNKA NA JAPONSKO

Samozřejmě s japonským udonem má tato polévka pramálo společné. Snad jen vývar, nudle a ty hůlky...no mně to stačí...

Potřebujeme:

0,5 kedlubny
1 větší cibule
1 střední mrkev
200g hlívy ústřičné
20g másla
2 stroužky česneku
1,5l vývaru
Rýžové nudle
1 pol.lžíce parmezánu (nemusí být)
Petrželka
Sůl 
Pepř

Postup:

V hrnci rozpustíme máslo a polovinu nadrobno nakrájené cibule na něm necháme zesklovatět. Pak přidáme očištěnou a na proužky nakrájenou hlívu, polovinu mrkve nakrájené na kolečka a vše orestujeme. Zalijeme vývarem a dodáme zbytek mrkve vcelku, kedluben, cibuli a česnek (nic z toho nekrájíme). Vše trochu osolíme, opepříme a necháme cca 35 minut vařit na mírném ohni. Mezitím nudle ( na porci počítejte tak 100g) v misce přelijeme vroucí vodou a necháme přiklopené 4 minuty stát. Po uplynutí času vodu slijeme. Když se polévka dovaří, vyjmeme z ní zeleninu, která je vcelku a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Vše můžeme dochutit parmezánem. Pak už jen nudle rozdělíme do misek a polévku k nim dolijeme.

Itadakimasu!

Komentáře