Kdyby mi někdo sebral brambory, byla by to naprostá katastrofa pro mé chuťové buňky. Miluji je snad na všechny způsoby. Dnes jsem vybrala tento naprosto jednoduchý a zároveň naprosto geniální.
Potřebujeme:
6 středních brambor
400g hlívy ústřičné
150g bílého jogurtu
1 stroužek česneku
2 rajčata
3 listy římského salátu
100g červeného zelí (syrového)
Sůl
Pepř
1 polévková lžíce oleje
1 polévková lžíce parmazánu (popř. jiný tvrdý nastrouhaný sýr)
30g másla
6 špejlí
Postup:
Brambory očistíme a každý napíchneme na jednu špejli. Pak nožem vykrajujeme každou bramboru do spirály a nakonec je vždy trochu ,,natáhneme" tak, abychom získali prostor mezi jednotlivými řezy (pokud to nechápete, najděte si návod na YouTube). Takto připravené dáme brambory na plech vyložený pečícím papírem, každou pokapeme olejem, opepříme a zasypeme parmazánem. Pečeme při 200°C asi 35-40 minut. Poznáte to podle zlatavého povrchu. Mezitím si připravíme dresink. Utřeme česnek a smícháme ho s jogurtem. Podle chuti dosolíme. Jako třetí je na řadě hlíva. Tu jen očistíme, pokrájíme na podélné proužky a na másle ji mírně osolenou osmahneme. Rajčata, salát i zelí už jen pokrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a s trochou oleje promísíme. Po upečení bramborové spirály stáhneme ze špejlí a servírujeme společně s ostatními přílohami.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat