FOCACCIA SE VŠÍM, CO VÁM CHUTNÁ

O tom, že italská jídla patří mezi ty nejvyhledávanější, nemůže být sporu. Tady jsem si ukradla inspiraci právě v této kuchyni s tím, že jsem použila suroviny, které byly v mé spíži zrovna k mání.


Potřebujeme:  Pro 2 osoby

3.5g sušeného droždí
160g vlažné vody
270g hladké mouky
0,25 čajové lžičky soli
30g oleje (olivový, řepkový...)
Pak už podle chuti a možností:
Rajčata
Olivy
Tvrdé sýry (niva, mozarella, gouda..)
Ořechy
Zelená petrželka
Pepř ( provensálské koření či jiné oblíbené bylinky)

Postup:

V míse smícháme vlažnou vodu s droždím a necháme 5 minut stát. Pak přisypeme hladkou mouku, sůl a vlijeme olej. Vše zpracujeme v mírně lepkavé těsto. Necháme ho na teplém místě hodinu kynout. Po této době ho rozdělíme na dvě části a ty rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme 45 minut stát. Troubu předehřejeme na 220°C. Mezitím si připravíme všechny ingredience, které jsme si vybrali ( samozřejmě mohou být jiné, než jsem zvolila já) a poklademe je na focaccia. Pečeme 20-25 minut., dokud neuvidíme zlatavou kůrčičku. Podáváme se zeleninovými saláty.

Itadakimasu!

Komentáře