Spojení jablek, mandlí a tenkého proužku nadýchaného těsta funguje vždycky. Stejně tak i v tomto jednoduchém koláči.
Potřebujeme:
1 kelímek bílého jogurtu
1,5 kelímku polohrubé mouky
0,5 kelímku moučkového cukru a něco na pocukrování
1 kávová lžička prášku do pečiva
1 vejce
1 polévková lžíce mléka
2 větší jablka (sladší odrůda)
1 kávová lžička skořice
1 polévková lžíce krystalového cukru
1 polévková lžíce pokrájených oloupaných mandlí
4 polévkové lžíce hrubé mouky a něco na vysypání formy
20g másla
Olej na vymazání formy
Postup:
Jogurt, polohrubou mouku, mléko, vejce, cukr moučku a prášek do pečiva spolu v míse zpracujeme do řídkého těsta. V další míse si připravíme nastrouhaná jablka smíchaná s krystalovým cukrem a skořicí. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy. Na něj položíme (asi 1cm od okraje) připravená jablka. Vše doladíme na proužky nakrájenými mandlemi a úplně navrch dáme drobenku z hrubé mouky a másla. Při 180°C pečeme v troubě cca 20 minut. Napoví nám zlatavé okraje koláče. Nakonec celou dobrotu bohatě zasypeme moučkovým cukrem.
Itadakimasu!
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat