Jednoduché pečení (rozuměj- hrnky, vylij do formy, upeč, pocukruj a hotovo) se těší velké oblibě. Proč taky ne, času není moc nazbyt a ke kafi se NĚCO sladkého prostě MUSÍ! Takže tohle je jeden z možných typů.
Potřebujeme:
1 hrnek mléka
1 vanilkový cukr
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru krystal
2,5 hrnku polohrubé mouky
0,5 lžičky citronové kůry
Špetka soli
0,5 hrnku oleje
0,5 hrnku ořechů (vlašské, pekanové, lískové...)
Postup:
Vejce rozkvedláme v mléce. Přidáme mouku, prášek do pečiva, sůl, vanilkový cukr, cukr krystal, citronovou kůru a nakonec olej. Vymícháme řídké těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané formy (nejlépe ve tvaru srdce). Vše posypeme na drobno nasekanými ořechy. Při 170°C pak pečeme cca 30 minut. Délka pečení záleží na velikosti formy. Hlídejte, aby se vám ořechy nepřipálily, ale pomocí špejle zkontrolujte, zda těsto není syrové. Pak už jen uvařte to kafe a...
Itadakimasu!
Potřebujeme:
1 hrnek mléka
1 vanilkový cukr
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru krystal
2,5 hrnku polohrubé mouky
0,5 lžičky citronové kůry
Špetka soli
0,5 hrnku oleje
0,5 hrnku ořechů (vlašské, pekanové, lískové...)
Postup:
Vejce rozkvedláme v mléce. Přidáme mouku, prášek do pečiva, sůl, vanilkový cukr, cukr krystal, citronovou kůru a nakonec olej. Vymícháme řídké těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané formy (nejlépe ve tvaru srdce). Vše posypeme na drobno nasekanými ořechy. Při 170°C pak pečeme cca 30 minut. Délka pečení záleží na velikosti formy. Hlídejte, aby se vám ořechy nepřipálily, ale pomocí špejle zkontrolujte, zda těsto není syrové. Pak už jen uvařte to kafe a...
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat