Saláty nám skýtají nekonečné množství kombinací chutí i barev. Je ale možné, že nás zrovna vůbec žádná varianta nenapadá. Takže tohle je jeden z možných tipů, jak propojit barvy, chutě a v tomto případě i konzistence.
Potřebujeme:
Hrst dýňových pražených semínek
2 větší rajčata
3 listy římského salátu
100g bílého zelí
Zelená petželka
Sůl
Pepř
0,5 polévkové lžíce oleje (řepkový, olivový, lněný)
Postup:
Rajčata rozčtvrtíme na menší kousky, salát roztrháme na proužky a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme cca 1 polévkovou lžíci na jemno nasekané petrželky a vše smísíme se solí, pepřem a olejem. Nakonec na hotový salát hodíme hrst pražených dýňových semínek.
Itadakimasu!
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat