SÝROVÁ ROLÁDA

O tom, že slovo roláda neznamená vždy jen sladkost, vás přesvědčí tento recept. Podávat ji můžete se zeleninovými saláty anebo na vece jako trochu netradiční obložený chlebíček.


Potřebujeme:

50g másla
50g hladké mouky
250g mléka
200g nastrouhaného tvrdého sýra (madeland, eidam apod.) 
4 vejce
Sůl
Pepř
Muškátový oříšek
250g měkkého tvarohu
Zelenou petrželku

Postup:

Máslo rozpustíme na mírném plameni a spolu s moukou připravíme jíšku. Zalijeme mlékem a opět mícháme. Postupně přidáváme 150g sýra, který necháme rozpustit, pak žloutky, sůl, pepř, a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Vzniklou hmotu odstavíme z plamene a necháme vychladnout.
Ušleháme bílky a pak je opatrně vpravíme do těsta, to pak přemístíme na pečícím papírem vyložený pekáč. Vrstva by měla být cca 0.4cm vysoká. Pečeme při 180°C cca 7-10 minut, až okraje začnou zlátnout. Korpus pak dáme chladnout. Mezitím si rozmícháme tvaroh s nadrobno nasekanou petrželkou a podle chuti opepříme a osolíme. Na vychladlý plát těsta rovnoměrně naneseme připravený tvaroh. Těsto zarolujeme a zasypeme zbytkem (50g) sýra. V troubě pak zapékáme dokud sýr na povrchu nezačne chytat zlatou barvu.

Itadakimasu!

Komentáře