S touto lahůdkou můžete buď zazářit jako hostitel na večírku, anebo si ho můžete (jako já) zabalit do obědové krabičky a vylepšit si tak svůj den v práci.
Potřebujeme: na 25 ks
4 vejce
1 hrnek sýra (parmazán, čedar, madeland)
1/8 hrnku zelené petrželky
Pepř
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek vody
15g másla
1/4 lžičky soli
0.5 hrnku vypeckovaných černých oliv
Postup:
Do hrnce dáme vodu, sůl, máslo. Uvedeme je k varu. Vypneme a zapracujeme mouku, pak přidáme postupně jedno vejce po druhém. Těsto propracujeme. Následně do něj vpravíme nastrouhaný sýr, petrželku,pepř a nakonec pokrájené olivy. Troubu rozehřejeme na 220°C Omaštěnou lžící tvarujeme z připravené hmoty kopečky na plech a pečeme 15 minut. Vypneme troubu, pootevřeme ji a bochánky necháme ještě 12-15 minut dodělat. Tím je hotovo. Nejlépe pak chutnají se zeleninovými saláty.
Itadakimasu!
Potřebujeme: na 25 ks
4 vejce
1 hrnek sýra (parmazán, čedar, madeland)
1/8 hrnku zelené petrželky
Pepř
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek vody
15g másla
1/4 lžičky soli
0.5 hrnku vypeckovaných černých oliv
Postup:
Do hrnce dáme vodu, sůl, máslo. Uvedeme je k varu. Vypneme a zapracujeme mouku, pak přidáme postupně jedno vejce po druhém. Těsto propracujeme. Následně do něj vpravíme nastrouhaný sýr, petrželku,pepř a nakonec pokrájené olivy. Troubu rozehřejeme na 220°C Omaštěnou lžící tvarujeme z připravené hmoty kopečky na plech a pečeme 15 minut. Vypneme troubu, pootevřeme ji a bochánky necháme ještě 12-15 minut dodělat. Tím je hotovo. Nejlépe pak chutnají se zeleninovými saláty.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat