Zapomeňte na mdle vypadající naoranžovělé kostičky s podezřelým šlemem a v něm zakomponované kousky tlustého vepřového. TOTO je úplně, ale úplně jiné jídlo nestojí ani moc času, ba ani peněz.
Potřebujeme: pro 2 osoby
4 větší mrkve
20g másla
Polévková lžíce mouky
Sůl
Postup:
Mrkev očistíme, omyjeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Pak ji přendáme do kastrůlku a zalijeme vodou. Přivedeme k varu. Mezitím si vedle z másla a mouky připravíme jíšku. Máslo si rozpustíme a pak do něj přidáme hladkou mouku a mícháme dokud jíška nezíská narůžovělou barvu. Během cca 10 min. se nám mrkev uvaří. Pokud v hrnci zůstalo víc vody, klidně ji slijeme. Poté mrkev jíškou zahustíme a ještě tak 5 minut vaříme. Podle chuti můžeme pokrm dosolit. Nejlépe chutná s čerstvě připravenými rozpeky. Samozřejmě masožravci mohou volit ještě mezi vepřovým bůčkem či pěkně propečeným kouskem hovězího.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat