Slavit velikonoce s vegetariánem mě postavilo před výzvy. Jak jsem se popasovala třeba s tradiční nádivkou bez špetky masa? Jde to a důkazem je tento recept.
Potřebujeme:
6 rohlíků
100g uzeného tofu
2 vejce
Olej na smažení
15g petželky kudrnky (může být i jiná)
Sůl
Pepř
Máslo na vymazání formy
Postup:
Rohlíky si necháme předem trochu zatvrdnout. Nakrájíme je na kostičky a v míse je smícháme se žloutky, nakrájenou petrželkou,solí a pepřem. Tofu si nakrájíme na kostičky a osmahneme na trošce oleje. Vychladlé ho přidáme ke směsi v míse. Z bílků vyšleháme sníh a jemně ho zapracujeme do připravené směsi. Tou pak naplníme máslem vymazaný pekáček. proužky másla pak ještě sem tam pokládáme na povrch nádivky. Pečeme při 170°C cca 20 minut. Doba pečení závisí na výšce pekáče.
Podáváme jak vlažnou, tak studenou a nejlépe s haldou zeleniny.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat