Když u vás doma nepřipadají karbanátky už vůbec v úvahu, protože prostě maso...je dobré najít si jinou alternativu. Jako uspokojivá možnost, se mi zdá právě toto jídlo.
Potřebujeme:
300g velkozrnné čočky
Hrst nasekané petrželky
1 malá jarní cibulka
Sůl
Pepř
Olej na smažení
50g hladké mouky
Postup:
Čočku si s předstihem (cca 12 hodin) namočíme a pak ji vaříme doměkka. Vychladlou ji pak smícháme s petrželkou, solí, pepřem, na jemno nakrájenou cibulkou a hladkou moukou. Vypracujeme hmotu ze které tvarujeme placičky, které pak smažíme na rozpálené oleji z obou stran. Pokud se vám placičky špatně spojují, je dobré, navlhčit si při práci s hmotou ruce vodou. Jako příloha jsou nejlepší zeleninové saláty. Pokud vám to nestačí, tak například bramborová kaše toto jídlo jistě vhodně doplní.
Itadakimasu!
Potřebujeme:
300g velkozrnné čočky
Hrst nasekané petrželky
1 malá jarní cibulka
Sůl
Pepř
Olej na smažení
50g hladké mouky
Postup:
Čočku si s předstihem (cca 12 hodin) namočíme a pak ji vaříme doměkka. Vychladlou ji pak smícháme s petrželkou, solí, pepřem, na jemno nakrájenou cibulkou a hladkou moukou. Vypracujeme hmotu ze které tvarujeme placičky, které pak smažíme na rozpálené oleji z obou stran. Pokud se vám placičky špatně spojují, je dobré, navlhčit si při práci s hmotou ruce vodou. Jako příloha jsou nejlepší zeleninové saláty. Pokud vám to nestačí, tak například bramborová kaše toto jídlo jistě vhodně doplní.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat