Jestli vyloženě netrváte na kusu masa, je lilek dost dobrou volbou na přípravu chuťově výborného, časově nenáročného a peníze šetřícího jídla.
Potřebujeme:
1 větší lilek
1 sýr niva
1 vejce
Petželku
Pažitku nebo jiné zelené...
Olej na smažení
Sůl
Postup:
Lilek omyjeme a podélně rozpůlíme. Vydlabeme dužinu asi 1cm od okraje. Vydlabané kousky a lilek vcelku osolíme a necháme cca 10 minut stát. Poté vše jemně ubrouskem utřeme. Tím jsme zbavili zeleninu nežádoucí hořkosti. Vykrájenou dužinu nakrájíme na malé kousky a smícháme ji s nahrubo nastrouhanou nivou, vajíčkem a nasekanými bylinkami. Lilek který nám zůstal vcelku, lehce osmažíme na pánvi tak, že jej trochu přitiskneme, aby se opekl i uvnitř vzniklé ,,lodičky". Pak už do něj jen navršíme náplň (pokud si chceme vaření urychlit, osmahneme i náplň), vložíme do vymazaného pekáče a 20-30 minut pečeme v troubě předehřáté na 180°C.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat