Poprvé jsem rebarboru jedla, když mi bylo patnáct. Tehdy si kamarádky bratr zkoušel pečení. Od té doby jsem s touto zeleninou vyzkoušela různé recepty a tady je jeden z nich.
Potřebujeme:
1 řapík rebarbory
1 bílý jogurt
0,5 vaničky měkkého tvarohu
0,5 kelímku od jogurtu cukru moučky
1,5 kelímku od jogurtu polohrubé mouky
1 zarovnaná lžička prášku do pečiva
Sůl
Na drobenku:
20g másla
2 polévkové lžíce hrubé mouky
2 polévkové lžíce cukru moučky
Plus:
Olej na vymazání formy
Hrubá mouka na vysypání formy
Postup:
Rebarboru oloupeme a příčně nakrájíme na cca 0,5cm široké kousky. V míse smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva, špetku soli, jogurt, tvaroh, vejce a vše zpracujeme . Formu vymažeme a vysypeme. Těsto na ni rozprostřeme a poklademe ho rovnoměrně rebarborou, následně zasypeme drobenkou. Tu získáme promísením změklého másla, cukru a hrubé mouky. Takto připravený koláč dáme péct při 180°C zhruba na 20 minut.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat