ŠLEHAČKOVÁ BUCHTA

Většinou dávám přednost dezertům jednoduchým na přípravu. Prostě vezmeš to a to, naházíš to do mísy, zakvrdláš a šoupneš do trouby. V ušetřeném čase se pak můžu věnovat vymazlenějšímu servírování a nakonec jsem vlastně za hvězdu. Tahle buchta je ideálním materiálem pro tuto strategii. Takže směle do toho.

Potřebujeme:

2 celá vejce
1 hrnek cukru krystal
2 hrnky polohrubé mouky
6 lžic oleje + trochu na vymazání formy
0,5 prášku do pečiva
1 šlehačka (stačí 12%)
Hrst nasekaných oloupaných mandlí
2 polévkové lžíce kakaa


Postup:

Vejce, cukr a olej vyšleháme v míse. Pak přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva a šlehačku. Nakonec přimícháme hrst mandlí. Vznikne nám řidší těsto, kterého nalijeme polovinu do vysypané a vymazané formy. Do druhé poloviny vmícháme kakao. Tmavé těsto lijeme doprostřed celého útvaru. Pečeme cca 40 minut. Doba pečení ovšem závisí na zvolené formě, je tedy lepší, orientovat se podle osvědčeného píchnutí do těsta špejlí. Těsto se na špejli nesmí lepit! Hotovou buchtu necháme vychladnout a pak ji buď jen pocukrujeme, anebo polijeme čokoládovou polevou. Tím naše práce končí.

Itadakimasu!

Komentáře