SÝROVÁ NÁDIVKA

Dost často se mi stává, že chybně odhadnu množství zakoupených bílých rohlíků a řeším, jak je ještě zužitkovat. Udělám do zásoby strouhanku, uplácám knedlík, nádivka by byla dobrá ale zase uzené nebo tofu? A tak jsem použila trochu jiné suroviny a je z toho velmi chutná SÝROVÁ NÁDIVKA.


Potřebujeme:

4 rohlíky trochu ztvrdlé
4 vejce
100g tvrdého sýra ( já použila ementál, ale výběr nechám na vás)
Hrstku nasekané zelené petrželky
Hrstku nasekané jarní cibulky (tu zelenou část)
80-100ml mléka
Sůl
Pepř
Proužek másla
Olej na vymazání formy


Postup:

Na kostičky nakrájíme rohlíky a v míse je smícháme se 4 žloutky, mlékem, petrželkou, cibulkou, mlékem, na drobno nakrájeným sýrem, solí a pepřem. Ze zbylých bílků ušleháme sníh, který pak opatrně přidáme k propracované hmotě. Vymažeme si formu a připravenou směsí ji naplníme. Na povrch naskládáme malé kousky másla. Vše pečeme při 180°C cca 25 minut, dokud nám kůrčička nádivky nezezlátne.

Itadakimasu!

Komentáře