Tyto placky jsou skvělou možností, jak zpracovat zelí z nedělního oběda. Proč ale vlastně čekat až na neděli a neudělat tuto dobrotu kdykoli v týdnu. Zaručeně nikdo nepohrdne a vy ušetříte čas i peníze.
Potřebujeme:
500g kysaného zelí
100g hrubé mouky
1 vejce
Sůl
Pepř
Zelená petrželka
2 střední brambory
Postup:
Kysané zelí propláchneme a dáme ho podlité vodou vařit. Nastrouháme si na jemno 2 střední brambory a po cca 10 minutách je přidáme k zelí. Vše pak ještě asi 20 minut vaříme. Když máme hotovo, necháme tento základ trochu vychladnout a pak k němu postupně přidáme mouku, vejce, petrželku a podle chuti dodáme sůl a pepř. Pomocí polévkové lžíce pak tvarujeme jednotlivé placičky, které by na výšku neměly mít víc jak 3-5 mm. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut. Během této doby je jedenkrát otočíme. Nejlépe chutnají se zeleninovými saláty.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat