Bramborová buchta je pro mě vždy záchranou, když nevím, co vařit a nic moc doma nemám. Pár brambor, mouku, vejce...to se ve špíži najde vždycky. Když k tomu přidáte nějakou dobrou polévku, máte za pár korun oběd jako fík.
Potřebujeme:
0,5 kg hrubé mouky (plus trochu na vysypání formy)
0,5 l mléka
Droždí
2 vejce
1 hrnek na kávu oleje (plus trochu na vymazání formy)
5 větších vařených brambor
Majoránku 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Pepř podle chuti
Kmín 1 čajová lžička
Česnek 2 střední stroužky
Postup:
Uvaříme si oloupané a nakrájené brambory. Do misky navážíme hrubou mouku, přidáme mléko, celá vejce, čerstvé droždí, olej, sůl, pepř, majoránku a utřený česnek. Vše promícháme. Nakonec dáme k ostatním surovinám uvařené trochu zchladlé brambory. Pomocí tyčového mixéru pak ze všeho vytvoříme těsto. Pokud se nám zdá moc husté, můžeme ředit mlékem. Já mám ráda když jsou v buchtě kousky brambor a proto nemixuji hmotu úplně dohladka. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy. Rovnoměrně posypeme kmínem a pečeme v troubě při 170°C 40-50 minut. Záleží na velikosti použité formy. Když se nám opeče kůrčička na povrchu buchty a pomocí špejle zjistíme, že se těsto nelepí, máme hotovo.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat