Když teploměr vyšplhá k letním teplotám a vy máte chuť být někde daleko na dovolené a ono to samozřejmě nejde, je dobré dát si něco, co vám tuto idilku alespoň trochu připomene. Věřte, že tento recept je sázka na jistotu a vy nebudete zklamáni.
Potřebujeme: na cca 8 tortill
450g hladké mouky (záleží na druhu, možná trochu přidáte)
1 lžička soli
115 ml olivového oleje
115 ml vody
0,5 lžičky prášku do pečiva
Různé druhy zeleniny, hub, sýrů a dresink na naplnění tortill
Olej na smažení tortill (řepkový, slunečnicový...)
Postup:
Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí. Přidáme olej a vodu. Pak pomocí vařečky zpracováváme těsto. Já to tedy střídám s hnětením rukou, dokud hmota není hladká a trochu se netáhne. Trvá to cca 20 minut. Pokud na to máte strojové vybavení, tím lépe pro vaše ruce. Zpracované těsto rozdělíme na 8 dávek a z každé vyválíme tenkou placku. Smažíme je pak na rozpáleném oleji (dáváme jen malinké množství) z obou stran. Tortilly pak potřeme dresinkem z bílého jogurtu a česneku. Dovnitř nakrájíme rajčata, okurky, zelí, tvrdý sýr a natrháme salát. Já ještě přidávám osmaženou hlívu, kterou opepřím a osolím. V tomto se řiďte vlastními chutěmi a možnostmi tak, abyste si co nejvíce pochutnali.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat