SMAŽENÉ BEZINKY

S tímto poněkud nezvyklým jídlem jsem se seznámila už v dětství, kdy o něm básnila má kamarádka. Tenkrát jsem ji dokonce podezírala, že mě navádí...Po pár letech se ukázalo, že smažené bezinky jsou u nás poměrně oblíbené a po dalších pár letech, kdy jsem je sama vyzkoušela, jsem i já podlehla. Jestli jste stejně jako já tenkrát, nepolíbeni touto chutí, zkuste následující recept.


Potřebujeme:

6 květů polorozvinutého černého bezu (bezinky nesbírejte bezprostředně po dešti)
2 vejce
Hladkou mouku (neuvádím množství, volte ho tak, aby vzniklo ne úplně řídké těstíčko)
Mléko  (asi 2 polévkové lžíce)
Sůl
Olej na smažení (nejlépe řepkový)

Postup:

Z hladké mouky, rozšlehaného vejce a mléka vytvoříme těstíčko, které podle chuti dosolíme. Květy bezu pečlivě omyjeme (nechceme tam broučky) a otřepáním trochu osušíme. Poté je prosypeme hladkou  moukou a teprve pak, je ponoříme do těsta. Na pánvi si rozpálíme vyšší vrstvu oleje a a květy osmažíme. Podáváme buď se zeleninovými saláty, nebo s bramborovou kaší.

Itadakimasu!

Komentáře